>
Mainostuotteet edullisesti ja nopeasti ammattitaidolla

Yleisiä neuvoja ja ohjeita

Seuraavassa lyhyesti muutamia neuvoja ja ohjeita joiden avulla tarjouspyynnöt / tilaukset sujuvat mahdollisimman sutjakasti säästäen aikaa kun saadaan mahdollisimman monta tärkeää asiaa heti selville.


Jos tiedät jo melko tarkkaan mitä tarvitset

Jos et tiedä vielä tai et ole varma mitä tarvitset

 1. Lähetä sähköpostilla tiedot etsimästäsi tuotteesta mielellään kuvan kera jos mahdollista, jotta voimme varmistaa että tarjoamamme tuote on varmasti sama (samalla tuotteella saattaa olla erilaisia nimiä ja erilaisilla tuotteilla voi olla samoja nimiä)

2. Määrä tai arvio tilattavasta määrästä on oleellinen tieto tarjouksen tekemiseksi. Jos et tiedä vielä määrää, voimme antaa muutamia esimerkkejä muutamalla eri vaihtoehtoisella määrällä alkaen minimitilaumäärästä.

3. Painovärien määrä on useissa tuotteissa tarpeellinen tieto.

4. Tarjouspyyntöön kannattaa laittaa, jos mahdollista mukaan painettava logo (ei tarvitse olla vielä tarjousvaiheessa "painokelpoinen" mutta mitä valmiimpi, sen parempi) tai ainakin tietoja painatuksesta (mitä painetaan ja mihin kohtaan)

5. Onko toimitusajan suhteen jokin deadline? Useimmissa tuotteissa toimitusajat ovat 2-4 vko luokkaa - joskus pidempiä ja joskus lyhyempiä.

6. Voit kysyä tarjousta myös tyyliin "voidaan käyttää x euroa näihin tuotteisiin, montako tuotetta sillä saadaan?"

7. Normaali maksuehto on 14 pv netto jos tarjouksen pyytäjällä ei ole luottotiedoissa huomauttamista.

1. Kerro mitä tai minkä tyyppistä tuotetta etsit? Tuotteen koko tai väri / käyttötarkoitus / kohderyhmä / tuotteeseen tuleva painatus jne. tiedot auttavat etsinnässä.

2. Arvioitu tilausmäärä on oleellinen tieto mikäli haluat varsinaisen tarjouksen.

3. Jonkinlaisen hintahaarukan ilmoittaminen, mitä tuote saa maksaa, nopeuttaa huomattavasti asioita ja osaamme ehdottaa kerralla sopivia tuotteita.

4. Painovärien määrä / tiedot millainen painatus tuotteeseen olisi tulossa, on myös tärkeä tieto.

5. Millaisella aikataululla tarvitset tarjouksen tai itse tuotteet, mikäli sopivat sellaiset löydetään.

6. Kaikki muut toiveet tuotteiden / painatusten / toimituksen suhteen jne.Grafiikoista / painatuksista

Yleisimmät tuotteen merkkaustavat ovat


Tampopainatus

Silkkipainatus

Sublimaatiopainatus

Esim. kynät ja muuta pienet kovat esineet
sekä sellaiset joissa on kaarevaa muotoa.
Painatuksen hintaan vaikuttaa painovärien
määrä ja eri painatusten määrä.

Edullisinta (esim. kynissä) on tehdä yksi
1-värinen painatus (esim. logo tai teksti tai
niiden yhdistelmä).

Jos tilaat 1000 kynää yhdellä 1-v painatuksella, painatus maksaa x euroa. Mikäli painatus on 2-värinen, se maksaa 2x enemmän, 3-värinen 3x enemmän jne. 

Tampopainatuksessa on yleensä melko rajallinen painopinta-ala - esim. kyniä ei voida painattaa tampolla "ympäri", vaan jos halutaan näin, se pitää tehdä pyörösilkillä ja kaikilla toimittajilla ei aina ole välttämättä tähän sopivia laitteita.

Painatusaineisto tarvitaan lähes aina vektorigrafiikkana.

Painatuksissa käytetään Pantone C -värikoodeja

Silkkipainatusta käytetään usein tekstiileihin ja mainoskasseihin.

Silkkipainatuksessa hintaan vaikuttavat tuotteiden määrä sekä painatusten / painovärien määrä.

Yksi 1-värinen painatus on edullisin tapa painattaa tuote. 2-värinen painatus on yleensä käytännössä lähes 2x kalliimpi, 3-värinen 3x kalliimpi jne.

Painatuksen max koko on yleensä A3 -koon luokkaa (tuotteen koko tietysti huomoiden). Jos esim. haluat kangaskassiin useita logoja / tekstejä, ja kaikki voidaan tehdä tuotteen max painoalan sisälle, ne kaikki hoituvat yhdellä painatuksella (yhdellä 1-v, 2-v, 3-v jne painatuksella).

Painatusaineisto tarvitaan lähes aina vektorigrafiikkana.

Painatuksissa käytetään Pantone C -värikoodeja.

Sublimaatiopainatuksessa oikeastaan ainoa hintaan vaikuttavat asia on tuotteiden määrä. Joissain tapauksissa myös painatusten määrä (esim. jos kassi painetaan sekä etu- että takapuolelle)

Mikäli tarvitset monivärisen tai valokuvamaisen painatuksen, se usein tehdään sublimaatiopainettuna jos vain mahdollista. Tällöin painovärien määrällä ei siis ole painatuksen hinnan suhteen merkitystä.

Esim. kaulanauhat ovat saman hintaisia, painettiin ne sitten 1-värisiksi (esim. musta nauha valkoisella logolla) vai monivärisiksi tai valokuvapainatuksilla.

Joissain tapauksissa tuotteesta riippuen voidaan joutua käyttämään siirtokuvapainatusta.

Painatusasiat ovat meidän "murheemme" ja toteutamme ne aina edullisimmalla vaihtoehdolla jolla saadaan toivottu lopputulos. Sinun ei tarvitse siis miettiä painatustekniikoita - selitämme ja selvitämme niitä sinulle tarvittaessa sitten mikäli tarpeen on.